Отруєння гливами трапляється рідко, але знати його симптоми і як проводиться лікування інтоксикації – повинен кожен. Щоб гриби радували смаком і не заподіяли непоправної шкоди здоров’ю, потрібно максимально мінімізувати ризик інтоксикації. Глива – гриб категорії їстівних.
Симптоми отруєння грибами з’являються не одразу, через 8 – 12, а іноді навіть через 35 годин! Хворого нудить, починається блювота, з’являються сильні болі в животі, пронос, холодний піт, відмічаються слабкість, судоми, ослаблення серцевої діяльності.
Достатньо з’їсти одну четверту частину капелюшка блідої поганки, щоб отримати смертельне отруєння. Токсини блідої поганки не руйнуються за жодних видів обробки, зокрема термічної. Небезпечні як смажені та варені гриби, так і солоні та мариновані незалежно від терміну приготування.