Частково це правда: квасоля та інші бобові культури містять досить багато антинутрієнтів – речовин, які знижують здатність організму засвоювати необхідні поживні речовини .May 18, 2021
Замочена на ніч квасоля або сочевиця, наступного дня буде не тільки краще засвоюватися, а й швидше приготується. Промивши зерна, залийте бобові тепловою питною водою і залиште на ніч за кімнатної температури.
Протипоказання до вживання квасолі
- пієлонефритом;
- подагрою;
- артритами й артрозами;
- ревматизмом;
- холециститом.
– Квасоля – У сирих бобах квасолі містяться білки лектини, що розщеплюються в процесі приготування на вогні. Не всі вони однаково токсичні, а деякі навіть – корисні, але такі білки, як фітогемаглютиніни, наприклад, здатні спричинити розлад шлунка та кишківника лише однією жменею червоної квасолі.