Чому не можна їсти м’ясо птиці?

Річ у тім, що недостатня термічна обробка м’яса збереже в живих мікроорганізми Campylobacter jejuni, які є в тілі курки. Їх потрапляння в організм людини може спричиняти цілу низку негативних наслідків для здоров’я.

Подейкують, що м’ясо фабричної курки може спричинити гормональні порушення в чоловіків і навіть вплинути на їхню сексуальну орієнтацію. Запитали думку експерта з цього приводу. У чоловіків із надлишком жіночого гормону естрогену може розвинутися гінекомастія – стан, який призводить до збільшення грудей.

Найпопулярніші види: індичка, курка, качка, перепілка. Для шашлику, наприклад, ідеально підходить курка – її можна швидко замаринувати і приготувати. Для дієтичних котлет краще обрати нежирну індичку. М’ясо індички не викликає алергії, багате на легкозасвоюваний білок і поліненасичені жирні кислоти.