Козячий сир корисніший за коров'ячий завдяки високому вмісту вітаміну D. Вітамін D у козячому сирі зміцнює імунітет та серцево-судинну систему, перешкоджає розвитку раку та остеопорозу. Вітамін D серйозно впливає на мозок.
В результаті наукових досліджень доведено, що у сирі з козячого молока налічується близько ста видів бактерій, які здатні протистояти вірусам та мікробам. За поживною цінністю козиний сир перевершує продукти з молока корови, до того ж він засвоюється набагато краще і є гіпоалергенним продуктом.
Козиний сир містить набагато більше вітамінів та мінералів у порівнянні з коров'ячим сиром. Він багатий на рибофлавін, вітамін К, А, ніацин і фолієву кислоту, які відіграють важливу роль у зміцненні здоров'я екзоскелета.
Це пояснюється відмінностями у хімічному складі молока. Козяче молоко має вищу концентрацію особливих жирних кислот, але менше білка, ніж коров'яче молоко. Ці кислоти надають козячому сиру фірмовий гострий аромат, а менша кількість молочного білка робить його текстуру м'якою та кремовою.