Чому корисно їсти гриби?

– У грибах містяться білок (65-70% від загальної кількості речовин), вітаміни групи В і С, нікотинова та фолієва кислоти, кальцій, фосфор, калій, залізо, – каже лікарка-дієтологиня Галина Барташевич.Aug 14, 2021

Пребіотики благотворно впливають на ріст корисних бактерій у кишечнику. Усі гриби містять клітковину, яка знижує рівень холестерину і підтримує здоров’я серця. Калій, що міститься в грибах, також благотворно впливає на стан серцево-судинної системи.

Містять безліч цінних речовин Як ми вже сказали, гриби багаті необхідними організму речовинами: білком, вітамінами групи B і C, кальцієм, калієм, залізом, фосфором, фолієвою та нікотиновою кислотами.

Гриби – санітари природи. Вони руйнують рослинні рештки (пні, опале листя, зламані гілки) і перетворюють їх на перегній. Коріння дерев у лісі обплетене грибницею. Гриби допомагають деревам добувати з ґрунту воду та мінеральні солі.