Чому кава сильно піниться?

Причина – занадто дрібний помел, велика кількість кави або дуже гаряча вода .Jul 20, 2020

За високої вологості молоко збивається довго, бульбашки від води важкі, легко лопаються, а піна швидко осідає. Якщо ж вологість пари занадто низька, піна вийде надто сухою і повітряною, схожою на безе. Смак готового капучино буде недостатньо комплексним, з явною гіркуватістю.

Кава з пінкою в ріжковій кавоварці Густа стійка пінка золотисто-горіхового кольору – ознака хорошого еспресо. Якщо на її поверхні є білі плями – значить, каву готували занадто довго, і в неї потрапила надмірна кількість кофеїну. Щоб пінки було більше, в арабіку додають трохи робусти.

Можна використовувати як знежирене молоко, так і 6%. Зазвичай тут орієнтир такий: для капучино краще використовувати жирне молоко від 3% і вище, для лате або лате маккіато 1,5-2,5%. Що вища жирність, то загалом піна щільніша, солодша і тримається довше. Молоко має бути максимально холодним, 2-6°C.