Чому гірчить юшка із сазана?

Відбувається це тому, що влітку риба харчується травою. Коропові риби перетирають траву глотковими зубами, що в сазана, що в лящів і густери в голові у верхній частині піднебіння є така кісточка, яку називають камінь, якщо її не видалити, то юшка буде гірчити .Jul 10, 2020

Якщо ця недоречна гіркота присутня у свіжих салатах, то ситуацію врятує додавання лимонного соку або соку лайма у страву. Якщо гіркий присмак з’явився в овочевої страви, то потрібно спробувати перебити його будь-якими спеціями, прянощами або гострим соусом.

– Непристойний запах, присмак гіркоти і окисленого жиру в консервах, як правило, виникають унаслідок порушення технології виробництва, – зазначила головний технолог ВАТ “Гіпрорибфлот” Євгенія Лобова. – А сухість і розсипчастість рибного м’яса може свідчити про те, що сировину кілька разів перезаморожували.

Гіркоту добре прибирає лимонна кислота, але не знаю яку реакцію вона дасть у супі… Можна буряк готувати в мікрохвильовці цілий, потім потерти на тертці, додати наприкінці варіння і довести до кипіння.