Чому булгур не промивають?

Як відзначають досвідчені кулінари, Булгур виробляється з термічною обробкою (ошпарюється окропом)з цієї причини крупу можна не промивати.Nov 12, 2021

Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Якщо вам все ж таки хочеться це зробити, викладіть його в сито і злегка промийте під проточною водою. Потім просушіть крупу, щоб вона вийшла більш розсипчастою. Булгур краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому або олії.

Замочування булгура Води має бути приблизно у півтора рази більше, ніж крупи. Місткість закривають кришкою, замотують рушником і залишають на 30 хвилин. Тільки після цього можна приступати до варіння. Якщо витримати булгур у воді довше, 40-50 хвилин, його можна буде остудити та використовувати без подальшого варіння.

Крупу не потрібно мити та попередньо замочувати. Перед варінням трохи обсмажте продукт та готуйте у посуді з товстим дном. Якщо блюдо готуєте в мультиварці, використовуйте режим "гречка", так булгур вийде розсипчастим. Використовуйте різні трави та олії, вони доповнять смак.