Чому борщ не корисний?

Шкідливий кількома обставинами: тим, що є міцним відваром – чи то кістковий, чи то м’ясний, чи то овочевий, неважливо, тим, що капуста й морква – чемпіони із засвоєння нітратів, тим, що містить щавлеву кислоту й деякі сполуки, які призводять до захворювань нирок, розвитку остеопорозу й карієсу.Dec 4, 2011

Пісний борщ, із соняшниковою олією, корисно вживати тим, хто страждає на хронічний холецистит, панкреатит, подагру. Борщ із квасолею посилює секрецію шлункового соку. Він є чудовим сечогінним засобом, допомагає в разі ниркової та серцево-судинної недостатності.

Рекомендовані продукти і страви: Супи: Супи круп’яні, фруктові, молочні, бульйони неміцні (м’ясні та рибні), борщі, щі вегетаріанські. Круп’яні та макаронні вироби: Каші будь-які, особливо вівсяна і гречана, макарони, вермішель.

Експерти проаналізували основні інгредієнти українського борщу . Містить цілий спектр необхідних для здоров’я речовин: провітамін А, вітаміни С, В1, В2, В3, В6, К і U. Овоч допомагає боротися з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, посилює здатність печінки до детоксикації.