Чи потрібно змащувати олією пергаментний папір для випічки?

Тонкі паперові аркуші часом прилипають до поверхні виробів, а іноді розмокають і тріскаються, тому їх потрібно добре змащувати маслом, перед тим як ставити в духовку. Найкращий папір для випічки – пергамент багаторазового використання, вкритий шаром силікону, і силіконовий папір, який не потрібно змащувати олією.

Так ось кальку обов’язково потрібно рясно промаслювати, причому незалежно від складу тіста, а пергамент із силіконовим просоченням не потребує обробки жировмісним складом.

Папір для випічки укладають по всій поверхні дека або приладдя для приготування страви. Необхідно запобігти зіткненню продукту, жиру та соку з формою для приготування. У разі застосування виробу з одностороннім силіконовим покриттям – його кладуть на деко необробленим боком донизу.