Чи потрібно варити буряк для борщу?

Довго варити не потрібно – Досить 10 хвилин, тільки ріжте тонкою соломкою. Однак відварювати буряк прямо в борщі – Не найоптимальніший варіант: так вона втратить свій колір. Краще попередньо запекти в духовці або обробити на пару, потім нарізати соломкою і відправити в борщ.

Буряк наріжте соломкою або натріть на тертці. Розігрійте в сотейнику половину олії та обсмажте буряк на середньому вогні 3 хв. Додайте трохи бульйону, цукор та оцет. Закрийте кришкою і гасіть 15 хвилин на слабкому вогні.

Як відзначають досвідчені кулінари, найкраще овоч, який попередньо нарізали, смажити спочатку близько 10 хвилин, а потім 20 хвилин гасити. Важливо використовувати кришку.