Чи потрібно промивати рис після приготування?

Це багато в чому залежить від таких критеріїв: Сорт рису. Оброблений кругло- або середньозернистий рис потрібно промивати, щоб зменшити склеювання зернят. А ось елітні сорти (басмати, жасмин, дикий, бурий, індійський, червоний) Мал) не вимагають промивання після приготування.11 Nov 2020

Отже, перед варінням Мал необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте Мал приблизно п'ять разів, щоб позбутися від крохмалю. Будьте уважні: Мал для суші або різотто промивати не потрібно, після варіння він має стати клейким!

Які види рису не промивають Сорти з округлими краями і довжиною зерна не більше 5 мм містять найбільше крохмалю, їх найчастіше використовують для плову. Обов'язково промивають перед варінням і після неї, інакше крупа перетвориться на розваристу кашу. Довгозерновий вигляд найчастіше беруть для приготування гарніру.

Чи потрібно промивати пропарений рис? Не забувайте промивати рисову крупу перед варінням. Довгозерний пропарений рис має іноземне походження, при ввезенні в країну він може зазнавати фумігування. Позбутися залишкових речовин карантійної обробки можна ретельно промити крупу – у 2-3 водах.