Чи потрібно промивати дикий рис?

Варіть дикий рис у більшій кількості киплячої рідини, а коли він буде готовий, просто злийте воду і подавайте, не промиваючи .Jul 22, 2015

Сорт рису. Оброблений кругло- або середньозернистий рис потрібно промивати, щоб зменшити склеювання зерняток. А ось елітні сорти (басматі, жасмин, дикий, бурий, індійський, червоний рис) не потребують промивання після приготування.

Отже, перед варінням рис необхідно ретельно промити холодною проточною водою, поки вода не стане прозорою. Промийте рис приблизно п’ять разів, щоб позбутися крохмалю. Будьте уважні: рис для суші або різотто промивати не потрібно, після варіння він має стати клейким!

Замочивши рис на 30-35 хвилин у чистій прохолодній воді, ви дасте зерну і висівковій оболонці рівномірно набрякнути і, таким чином, запобіжите можливим розривам оболонки та крохмалистої частини рисинок назовні під час варіння, збережете зовнішню привабливість крупи в готовому вигляді.