Чи можна їсти сало в разі хвороби шлунка?

Сало здатне стимулювати вироблення жовчі, що позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Крім профілактики хвороб травної системи, свинячий жир у помірних кількостях запобігає онкозахворюванням, ГРВІ та проблемам із серцем.

Під заборону потрапляють кислі соки та морси. І, звісно ж, хворим на виразку заборонений алкоголь у будь-якому вигляді. Жирні м’ясні страви (наприклад, свинину, баранину, шкірку від птиці, сало і прошарки жиру) доведеться виключити зі свого раціону.

Так, на думку доктора Сіраєвої, свиняче сало (та інші його види) не варто вживати дітям до 3 років і людям, старшим за 70 років. Усе-таки це досить щільна їжа, концентрат жирів, який потребує активності, зрілості ферментів, нормальної роботи жовчного міхура.