Чи потрібно пити бульйон рамена?

У середині трапези опустіть лист водоростей норі в рамен, щоб додати бульйону, як говорять японці, смак та аромат моря. Коли в тарілці не залишилося ні локшини, ні топпінгів, допити бульйон можна, взявши донбурі (тарілка для рамена) в руки, як чашу та пити прямо з неї.

Рамен їдять у протилежному супам порядку – спочатку слід з'їсти локшину, м'ясо та інші тверді компоненти, потім випити з чаші бульйон. Локшина (рамен, Соба або Удон) піднімається паличками з чаші, кладеться в рот і втягується.

Окремо вариться бульйон (рибний чи м'ясний), окремо вариться локшина. При подачі порція локшини заливається гарячим бульйоном, а потім закидається додатковою їжею: м'ясною нарізкою, морепродуктами, зеленню, грибами шиїтаке, вареними яйцями і так далі.