Чи потрібно пельмені закривати кришкою?

Важливий момент – з відкритою кришкою чи закритою варити. Рекомендуємо використовувати кришку, щоб прискорити закипання води без пельменів, а після їхнього додавання кришка не потрібна, адже напівфабрикати треба помішувати, поки вони не стануть готовими. Найкраще пельмені варити з відкритою кришкою за середньої температури.28 Oct 2019

Розтопіть у сковорідці на середньому вогні олію – вершкове масло або топлене, в рослинному виходить набагато менш смачно – і в уже гарячу олію кладіть обсушені пельмені. Швидко обсмажуйте пельмені без кришки, до рум’яної скоринки, перевернувши тільки один раз – приблизно по 1 хвилині з кожного боку.

Після того, як закипить вода, в ємність додають пельмені . Необхідно дочекатися того моменту, поки вони не почнуть спливати. Пельмені в каструлі перемішують для того, щоб вони не злиплися. У середньому, процес варіння займає близько 7-10 хвилин.

Солять воду відразу після закипання, але до того, як опускати в неї пельмені. Щоб пельмені не склеювалися, можна додати у воду ложку рослинної олії.