Чи потрібно обсмажувати м’ясо перед тушкуванням?

Перед тушкуванням рекомендується обсмажити основний продукт до коричневої скоринки. Це дає змогу надати страві насиченого кольору і багатшого смаку. Потім м’ясо прибирають і тримають у теплому місці, а в тому ж посуді обсмажують пряні овочі.Jul 8, 2010

Навіщо кухарі обсмажують м’ясо перед тушкуванням Цей простий прийом допомагає “запечатати” сік усередині шматочків м’яса. Тушкована страва вийде неймовірно апетитною, м’якою і смачною. Не потрібно намагатися просмажити яловичину. Цілком достатньо просто домогтися скоринки з двох боків.

Перед тушкуванням м’ясо потрібно обов’язково обсмажити. По-перше, скоринка – це смачно, по-друге, вона "запечатує" поверхню м’яса, утримуючи в ньому всі соки. Перед обсмажуванням обсушіть шматочки м’яса на серветці або рушнику – якщо вони будуть мокрими, то виділятимуть зайву вологу і в результаті просто зваряться.

Насправді підсмажена скоринка потрібна, щоб надати м’ясу улюбленого всіма нами смаку. Домогтися скоринки можна і до, і після запікання. Але технічно вам буде простіше спочатку обсмажити м’ясо, а потім, зменшивши температуру, довести його до готовності.