Чи потрібно мити чорнослив?

Як мити сушений чорнослив? Чи потрібно мити? Власне, універсальна порада – промивайте всі сухофрукти перед їжею! Для того, щоб зробити чорнослив більш м’яким – його слід замочити в гарячій воді.Dec 31, 2021

Правильний спосіб підготовки цього сухофрукта буде виглядати наступним чином: плоди замочуються у воді кімнатної температури приблизно на півгодини, а потім ретельно промиваються під краном. Після цього їх можна сміливо їсти або використовувати в кулінарії. Перед вживанням чорнослив потрібно замочувати в прохолодній воді.

Завжди мити, навіть якщо вони упаковані в герметичну поліетиленову упаковку. Не можна покладатися на сумлінність продавця або виробника. По суті, те, що роблять із сушеними фруктами, – це не миття зовсім, а вимочування. Просте ополіскування під краном протягом 10-20 секунд не дасть потрібного ефекту.

Це означає, що продукт вимочують у рослинній олії дуже низької якості або піддають обробці гліцерином. Чим більше блищить, тим більше жиру. Наприклад, чорнослив обробляють таким способом, щоб плоди не злипалися.