Чи потрібно їсти жовток?

Яєчний жовток – це чудове джерело вітаміну А, необхідного для здоров’я шкіри, а також вітамінів групи B . Холін, що міститься в жовтку, підтримує правильну роботу мозку і м’язів. Нестача холіну призводить до проблем під час вагітності.Aug 20, 2014

Куряче яйце дуже корисне для організму людини. Його білок – джерело простого в засвоєнні білка альбуміну, а жовток – це вітаміни, мінерали, жирні кислоти і холестерин. Саме тому багато хто ігнорує вживання жовтка, віддаючи перевагу білкам.

Один яєчний жовток містить близько 300 мікрограмів холіну, ця поживна речовина допомагає регулювати діяльність мозку, нервової та серцево-судинної системи. Містить вітаміни А, Е та вітаміни групи В. Ці вітаміни впливають на чоловічу силу і значно покращують її. Особливо багато їх у яєчних жовтках.

Якщо ставити питання про шкоду, то білок виходить однозначним лідером. Але загалом курячі яйця корисні, і в цьому висновку наукова громадськість єдина. Вживання 2-3 яєць на день, і білка, і жовтка, жодних негативних наслідків для організму не принесе.