Чи потрібно додавати воду до барботера?

За допомогою барботера, так само як і за допомогою сухопарника, самогон можна ароматизувати. Для цього в барботер потрібно налити воду так, щоб вона відразу покрила трубку підведення спиртової пари, і додати в воду будь-яка ароматична сировина, наприклад, цедру лимона або палички кориці.

У барботерах залишається вода і невелика частина сивушних масел, при цьому шкідливі речовини (метиловий спирт ацетон, оцтовий альдегід та інші), що мають низьку температуру кипіння, потрапляють у відбір разом зі спиртом.

Принцип роботи барботера Проходячи через барботер, пари потрапляють у воду та очищаються. Завдяки цьому самогон на виході виходить чистішим і міцнішим, оскільки частина шкідливих фракцій залишиться у воді. Наявність чи відсутність барботера у конструкції дистилятора ніяк не впливає на необхідність подвійної перегонки.

Якщо ви вирішите ставити обидва очищувачі, то барботер монтується після сухопарника.