Чи потрібно чистити печериці перед приготуванням?

Якщо печериці дрібні, то слід ретельно протерти їх сухою серветкою – мити або чистити необов’язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.

1:503:07Suggested clip 31 secondsЯк чистити печериці – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Так звані “спіднички” і темні пластинки під капелюшком чіпати не варто – саме вони надають грибам характерного смаку. Однак сенс в очищенні капелюшка все ж є, коли гриби досягають 5 см заввишки. Зі збільшенням розміру шкірка потовщується, і гриби можуть вийти жорсткими.

Як підготувати печериці до смаження Свіжі печериці промийте під холодною проточною водою. Потім зріжте краї ніжок. Якщо на грибах є темні плями, видаліть і їх. Миті печериці краще обсушити паперовим рушником.