Ця страва – щось середнє між звичайним супом і супом-пюре. Така структура виходить завдяки використанню двох різних видів сочевиці – червоної та зеленої. Обидві сочевиці варяться одночасно, але червона швидко розварюється до стану пюре і надає супу густоти, а зелена повністю зберігає форму.
Солити сочевицю рекомендується наприкінці варіння. Якщо додати сіль на початку, доведеться готувати довше. Час від часу бобові потрібно помішувати, щоб вони не пригоріли. Спирайтеся на час варіння, зазначений у рекомендаціях нижче, але враховуйте власний смак.
Сочевиця добре поєднується із зеленню, цибулею та часником, яйцями. Зазвичай боби варять (можна попередньо замочити їх у воді). Варена сочевиця має горіховий смак і приємний аромат. Червона сочевиця краще за інші сорти зберігає форму під час термічної обробки.