кардамон покращує травлення; ці прянощі – природний антисептик, тому вони добре допомагають у разі застуди; кардамон освіжає подих, для чого потрібно розжувати кілька його зерняток; він дарує енергію, допомагає прокинутися. Nov 29, 2018
У західноєвропейській кулінарії ці прянощі вживають у супах (особливо горохових, квасолевих, сочевичних або бобових), стравах із картоплі та рису. Овочевим стравам, особливо рагу, пюре, солянкам, насіння кардамону надає чудового аромату та ніжного пряного смаку. Жителі азіатських країн застосовують його в пловах.
Кардамон також містить магній, кальцій, цинк, залізо, вітаміни В1, В2. Це дає змогу його використовувати як регулятор діяльності нервової системи, він допомагає в разі депресії, знімає напругу, а також покращує роботу й активність головного мозку.
Кардамон протипоказаний людям з харчовою алергією і з підвищеною чутливістю шлунка до харчових продуктів. Протипоказаний кардамон і людям з індивідуальною непереносимістю цієї спеції.