Чи можна зберігати м’ясо у вакуумі?

Вакуумна упаковка практична, зручна, компактна під час транспортування і зберігання. Зберігання м’яса у вакуумній упаковці здійснюється без доступу повітря, під впливом якого відбувається розмноження бактерій, відповідно, термін зберігання у вакуумі істотно збільшується, при цьому продукт не псується.

Вакуумна упаковка охолодженого м’яса М’ясо є швидкопсувним продуктом, з терміном зберігання без упаковки 2 діб при t +2 +4 С. Вакуумне пакування дає змогу продовжити термін його зберігання до 10 діб. Найпоширеніший вид пакування для цієї групи продукції – пакування у вакуумні пакети.

Терміни зберігання продуктів у вакуумній упаковці

У холодильнику Без вакуумного пакування (діб)У вакуумному пакуванні (діб)
Готові страви2 днів10 днів
Свіже м’ясо 2 днів6 днів
Курка 2 днів6 днів
Приготоване м’ясо 4-5 днів8-10 днів

•Sep 23, 2016

Ось головні переваги вакуумного пакування: м’ясо придатне до вживання навіть після півтора року перебування в заморожуванні; повністю зберігаються всі властивості продукту; смак, аромат залишаються незмінними.