Вакуумна упаковка практична, зручна, компактна під час транспортування і зберігання. Зберігання м’яса у вакуумній упаковці здійснюється без доступу повітря, під впливом якого відбувається розмноження бактерій, відповідно, термін зберігання у вакуумі істотно збільшується, при цьому продукт не псується.
Вакуумна упаковка охолодженого м’яса М’ясо є швидкопсувним продуктом, з терміном зберігання без упаковки 2 діб при t +2 +4 С. Вакуумне пакування дає змогу продовжити термін його зберігання до 10 діб. Найпоширеніший вид пакування для цієї групи продукції – пакування у вакуумні пакети.
Терміни зберігання продуктів у вакуумній упаковці
У холодильнику | Без вакуумного пакування (діб) | У вакуумному пакуванні (діб) |
---|---|---|
Готові страви | 2 днів | 10 днів |
Свіже м’ясо | 2 днів | 6 днів |
Курка | 2 днів | 6 днів |
Приготоване м’ясо | 4-5 днів | 8-10 днів |
•Sep 23, 2016
Ось головні переваги вакуумного пакування: м’ясо придатне до вживання навіть після півтора року перебування в заморожуванні; повністю зберігаються всі властивості продукту; смак, аромат залишаються незмінними.