Краще в пластиковій пляшці. Тільки стежте за тим, щоб вона була наповнена не до кінця. Інакше її розірве, адже рідина при заморожуванні збільшується в об’ємі. А ось кефір заморожувати не варто – після відтавання смак його сильно зміниться не в кращий бік .Dec 18, 2558 BE
Переливаємо кефір або молоко в пластикову пляшку так, щоб залишалося вільне місце. Рідина під час охолодження збільшується в об’ємі, тому якщо налити до кінця, то пляшка може лопнути.
Що буде, якщо заморозити кефір? Щонайменше це допоможе заощадити на продуктах, а ще приготувати найніжніший домашній сир, схожий на сирний або вершковий сир. Щоб правильно приготувати сир, недостатньо просто залишити продукт у морозилці. Важливо правильно його розморозити.
річ у тім, що кефір являє собою мікробну асоціацію. і якщо це якісний кефір, то там мають бути і стрептококи, і біфідобактерії, і торулопсиси. під час заморожування більшість клітин загине, і передусім загинуть дорогоцінні біфідобактерії – вони найтендітніші й не витримають заморожування.