Чи можна заморожувати тісто на сухих дріжджах?

Як зберігати дріжджове тісто в морозилці Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати в холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморожування. У морозильній камері за температур и-15… -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.

Чи піднімуться вироби після розморожування? Відповідь дуже проста – дріжджове тісто можна без проблем заморожувати, а вироби з розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів зі свіжого дріжджового тіста. Заморозити таке тісто іноді дуже зручно і вигідно.

  1. Тісто, приготоване на опарі або на заквасці, краще не заморожувати …
  2. Тісто краще заморозити одразу після замішування, щоб звести газоутворення до мінімуму.
  3. Зробіть із тіста якомога тонший пласт, щоб воно швидше проморозилося.
  4. Розморожувати тісто потрібно повільно.

Ідеальним варіантом для розморожування дріжджового тіста буде мікрохвильова піч. Якщо спеціально такої функції немає, то можна використовувати режим нагріву приблизно 80-100 Вт. Час необхідно виставити в межах 45-50 секунд. За тістом потрібно ретельно стежити.