Як зберігати дріжджове тісто в морозилці Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати в холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморожування. У морозильній камері за температур и-15… -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.
Чи піднімуться вироби після розморожування? Відповідь дуже проста – дріжджове тісто можна без проблем заморожувати, а вироби з розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів зі свіжого дріжджового тіста. Заморозити таке тісто іноді дуже зручно і вигідно.
- Тісто, приготоване на опарі або на заквасці, краще не заморожувати …
- Тісто краще заморозити одразу після замішування, щоб звести газоутворення до мінімуму.
- Зробіть із тіста якомога тонший пласт, щоб воно швидше проморозилося.
- Розморожувати тісто потрібно повільно.
Ідеальним варіантом для розморожування дріжджового тіста буде мікрохвильова піч. Якщо спеціально такої функції немає, то можна використовувати режим нагріву приблизно 80-100 Вт. Час необхідно виставити в межах 45-50 секунд. За тістом потрібно ретельно стежити.