Свиняче легке містить вітаміни групи В, фосфор, калій, кальцій, натрій. Колаген у складі субпродукту зміцнює судини та покращує стан шкіри. Вживання свинячого легені забезпечує підтримку кровоносної та нервової системи.
Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легені небагато, і засвоюються вони гірше за білки м’яса. Однак у яловичому легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 і В2, калію, фосфору, натрію і магнію, а також мікроелементи – залізо і йод.
Ціле або розрізане навпіл легке приготується приблизно за 1,5-2 години, а нарізане шматочками – за годину.
Щоб легке не спливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка притиснути її вантажем. Порізане на середні шматочки легке варитиметься приблизно годину, а ціле або половинки – від 1,5 до 2 годин.