Середній час маринування курки становить від 2 до 4 годин. Цілу птицю краще маринувати близько 8 годин, залишивши в холодильнику на ніч. Що довше курка маринуватиметься, то ніжнішим і соковитішим вийде м’ясо на виході.
Скільки часу можна тримати курку в холодильнику ? Згідно з рекомендаціями Асоціації сільського господарства США, сиру курку можна зберігати в холодильнику 1-2 дні. Страви з курки мають більш тривалий термін зберігання – 3-4 дні. Зберігання курки за температури нижче 4°С уповільнює ріст мікробів.
Маринована курка Птицю, що перебуває в маринаді, можна зберігати в герметичній посудині в холодильнику не більше 24 годин.
Маринівка курки цілком починається з вечора, а якщо страва потрібна до вечері, то зранку. Сіль не додається відразу зі спеціями, якщо м’ясо лежатиме в маринаді кілька годин. Вона витягує з волокон вологу, і їжа стає жорсткою. Солити продукт рекомендується за 10 хвилин до початку термічної обробки.