Чи можна вимочити пересолене м’ясо?

Вода Найочевидніший борець із сіллю, вода може допомогти нам двома способами. По-перше, у воді можна вимочувати пересолені продукти, чи то в’ялене м’ясо, чи то квашена капуста, чи то варена курка, чи то вареники, чи то вареники. Dec 2, 2019

Що робити якщо пересолила смажене або варене м’ясо Пересол м’яса виправити порівняно нескладно. Це робиться додаванням прісного масляного або борошняного соусу, який швидко вбере сіль у себе. Хороший спосіб – це додати сметану до смаженого м’яса. Вийде смачна солона підлива з м’ясним соком.

Рис – чудовий абсорбент, і швидко відтягне зайву сіль на себе. Деякі господині використовують для виправлення смаку цукор-рафінад. Шматочок цукру кладуть у столову ложку і занурюють у суп. Цукор, що розтанув, змінюють на новий – і так повторюють кілька разів, поки рівень солі в супі не стане прийнятним.

Залийте водою пересолені овочі – відварені цілими буряк, моркву і картоплю – доведіть до кипіння і потримайте у воді кілька хвилин, зайва сіль має піти. А ось картопляне пюре можна врятувати, додавши в нього яйце.