Чи можна відразу смажити гриби?

ОСОБЛИВОСТІ СМАКИ ГРИБІВ Звичайно, магазинні гриби можна смажити відразу, також менш небезпечними вважаються білі гриби, А ось сироїжки, наприклад, можна смажититільки попередньо відваривши в 2-3 водах.

Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково попередньо відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.

Впоратися з такою нехитрою справою зможе навіть людина, яка не має поняття про складні кухонні процеси. Смажити зібрані білі гриби пропонується двома способами – попередньо відваривши їх або без варіння. Обидва способи гарантують відмінний смак готової страви та її аромат.