Чи можна розбавити суп кип’яченою водою?

Чи можна таким способом виправити ситуацію? Цей метод використовувати можна, якщо враховувати низку нюансів. Кип’ячена вода істотно знизить смакові якості першої страви, тому смак супу стане більш змазаним. Також не варто очікувати яскравого аромату від такої страви.3 Oct 2021

Як саме виправити занадто густий суп, залежить в основному від того, який суп буде розбавлений. Для овочевого супу правильно взяти один кубик овочевого бульйону та 1 літр води. Бульйон розчиняють у воді та кип’ятять. Потім ним розбавляють сам суп, повертають на плиту до кипіння і добре перемішують.

Смак супу, і борщ не виняток, багато в чому залежить від води, тому краще не наливати її з-під крана, а брати бутильовану. Води має бути трохи більше, ніж зазначено в рецепті супу, адже частина її википить. А якщо доведеться доливати воду в процесі, її потрібно спочатку закип’ятити.

Покладіть у бульйон кілька кубиків льоду, і коли жир збереться у великі щільні краплі, зберіть його ложкою або шумівкою разом із льодом.