Отже, чи потрібно кип’ятити пастеризоване молоко? Відповідь – ні. У процесі пастеризації в осад випадає частина білків і мінеральні солі, а більша частина вітамінів руйнується. Якщо ви додатково піддасте продукт кип’ятінню, він повністю втратить свою харчову цінність.Oct 9, 2015
Численні дослідження показують, що вживання саме пастеризованого молока спричиняє проблеми з кишківником, недокрів’я, алергічні реакції, запальні процеси, глютенову хворобу, зниження імунітету і ще багато неполадок зі здоров’ям.
Чим небезпечне сире молоко? Воно може містити різні шкідливі бактерії та мікроорганізми, найчастіше вони спричиняють багатоденну діарею, спазми шлунка, блювоту.
Саме молоко, поряд із кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних і поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип’ятіння або стерилізація) може стати джерелом небезпечних бактерій або вірусів, які призводять до розвитку небезпечних інфекцій.