Чи можна пити Омега 3 при захворюванні печінки?

Омега-3 жирні кислоти позитивно впливають на здоров’я печінки та підтримують її функцію. Полінасичені жирні кислоти сприяють утворенню простагландинів, що захищають печінку від запалень, нормалізують синтез глікогену в печінці, зменшуючи ризик розвитку таких патологій, як фіброз і цироз.22 Jul 2022

Омега-3 поліненасичені жирні кислоти, мабуть, ефективні в аспекті зменшення жирової інфільтрації печінки, імовірно, за рахунок їхніх гіпотригліцеридемічних ефектів, і вони, можливо, можуть бути ефективними на ранніх стадіях неалкогольної жирової хвороби печінки.

Аналіз клінічних досліджень, проведених у США, показав, що омега-3-ненасичені жирні кислоти не можна вживати людям із високим рівнем ліпідів у крові. У таких пацієнтів омега-3 підвищує ризик розвитку найпоширенішого порушення серцевого ритму – миготливої аритмії, або фібриляції передсердь.

Користь риб’ячого жиру – зокрема жиру печінки тріски – криється в унікальних властивостях його компонентів: Омега-3 ПНЖК, зокрема ейкозапентаєнової (ЕПК) і докозагексаєнової (ДГК) кислот, а також жиророзчинних вітамінів А, Д і Е.