Порошок листа стевії можна додавати в усі страви, де традиційно застосовують цукор: каші, супи, напої, чаї, кефір, йогурти, кондитерські вироби тощо. Настої стевії додають у компоти, чаї, желе, кисломолочні продукти за смаком. Чай вживають по одній чашці двічі на добу.
Зростаюча популярність поклала початок новим дослідженням. Так, 2006 року Всесвітня організація охорони здоров’я провела всебічний експеримент, який беззастережно довів: у помірній кількості стевія абсолютно нешкідлива для організму.
Його можна додавати в напої замість цукру. Стевія не призводить до різкого зростання глюкози в крові, підходить для діабетиків і прихильників правильного харчування. Натуральний замінник цукру надає каві солодкість і при цьому не завдає шкоди організму.