За його словами, використовувати часник можна в будь-якому вигляді. Лікар пояснив, що його можна їсти очищеним і ковтати або жувати. "Коли ти ковтаєш часточку, то від тебе менше запаху.
Щоденне вживання часнику знижує рівень холестерину загалом і ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ – той самий “поганий” холестерин) зокрема. Ефект найбільш помітний, якщо з’їдати по 3-4 зубчики щодня протягом 8 тижнів і більше.
Багато хто не любить часник через неприємний запах. Можна зубчик часнику не розжовувати, тоді й запаху не буде. Тільки парадокс полягає в тому, що аліцин – найкорисніший компонент часнику – виробляється під час руйнування клітин, тобто під час розкушування або розрізання зубчика.