Чи можна їсти свіжий кокос?

Якщо кокос не надто твердий, просто проведіть ложкою, столовим ножем або викруткою між м’якоттю і шкаралупою. Намагайтеся проштовхнути інструмент якомога глибше, щоб відокремити м’якоть одним великим шматком.

Кокос відновлює сили, зміцнює імунітет, покращує зір, має антимікробну та протизапальну дію. Кокосова вода здатна замінити собою фізіологічний розчин і має жарознижувальні властивості. Її рекомендують вживати за сечокам’яної хвороби та цукрового діабету.

Молоді кокоси називають також питними кокосами. Ці, вирощувані спеціально для отримання кокосової води, сорти містять значно більше рідини, ніж стиглі плоди, а їхня м’якоть також є їстівною.