Чи можна їсти моцарелу після закінчення терміну придатності?

Свіжі сири, такі як моцарела або рікотта, якщо вони прострочені, але ще хорошої якості, можна використовувати в приготуванні їжі – лазаньї, піци, запіканок і пирогів. Свіжі яйця зберігаються в холодильнику 21 день. Близько цієї дати яйця можна вживати в їжу приготованими.19 Dec 2014

Як зрозуміти , що моцарела зіпсована Занадто роздута упаковка вказує на те, що продукт уже несвіжий. Дістали з упаковки і дивимося – зовнішній шар у свіжого сиру має бути суцільним. Ще одна явна ознака несвіжості – коли моцарела починає “лущитися” і стає жовтуватою.

Тому, обираючи моцарелу, насамперед перевірте термін її придатності. Свіжий сир зберігається не більше місяця, а якщо розкрити упаковку – лише кілька днів. До речі, якщо ви не впевнені, що впораєтеся з усією упаковкою за раз, то не виливайте розсіл, а перелийте його в банку і складіть у нього нез’їдені кульки.

Тверді сири, такі, як гауда і чеддер, можна їсти і після закінчення терміну за умови, що вони зберігалися в холодильнику. Річ у тім, що цвілевим грибкам важко пробратися крізь тверду скоринку цих сирів. А ось м’які сири після закінчення терміну придатності моментально псуються.