Чи можна їсти квіти конюшини?

Фенолкарбонові кислоти в складі продукту мають жарознижувальну, сечогінну та протизапальну дію. Вживання в їжу квіток конюшини знижує рівень холестерину в крові, допомагає уникнути виникнення анемії та рахіту.

Червона конюшина має відхаркувальну, пом’якшувальну, сечогінну, потогінну, протизапальну, антисептичну, болезаспокійливу, ранозагоювальну, протипухлинну дію.

Що саме використовують і в якому вигляді У лікарській індустрії та в системі народної медицини як сировину найчастіше використовують суцвіття-головки конюшини (конюшина гірська, конюшина лучна) і траву рослини (конюшина повзуча). У терапії різних захворювань застосовують настої та відвари із суцвіть конюшини.