Чи можна їсти голову мойви?

Мойва вважається різновидом корюшки, належить до сімейства лососевих, хоча й поступається за розмірами іншим представникам. Довжина її тіла може досягати 22 см. У кулінарії мойва цінується за те, що її можна не обробляти і не патрати, а також за ніжне жирне м’ясо. Їсти її можна цілком, разом із головою і хвостом.

Завдяки фосфору і вмісту великої кількості вітамінів і мікроелементів, вживання мойви благотворно впливає на мозок і навіть запобігає появі старечого недоумства. Риба здатна знизити вміст цукру в крові, поліпшити вироблення інсуліну, тому вона корисна за цукрового діабету.

Також не рекомендується їсти мойву з головою, плавниками і кістками, оскільки вони накопичують у собі максимальну кількість шкідливих речовин. Крім того, купувати мойву слід тільки в спеціалізованих магазинах”. Як правильно зберігати цю рибу?

Через зниження видобутку риби 2019 року зросли оптові ціни на неї, випливає з даних, опублікованих 17 вересня на сайті Мінсільгоспу. Ціни зросли майже на всі види риб, крім тріски.