Чи можна їсти білу скоринку сиру брі?

Скоринка сиру – це гриб Penicillum Candidum, який може перебувати тільки на самому сирі. Відповідно вживати ласощі можуть навіть алергіки. Їсти скоринку сиру Брі абсолютно безпечно, оскільки цвіль на скоринці Brie – це міцелій, а не спори.

Подають брі, попередньо потримавши його в теплому місці або злегка підігрівши в духовці: м’якоть злегка підтане – смак і аромат розкриються повніше. М’який продукт прийнято їсти ложечкою, набираючи м’якоть і залишаючи скоринку. Плісняву скоринку їсти теж можна, навіть потрібно, адже в ній міститься багато корисних речовин.

Для брі характерний блідий колір із сіруватим відтінком під “благородною” білою цвіллю (Penicillium camemberti або Penicillium candidum). За формою являє собою “коржі” діаметром 30-60 сантиметрів і товщиною 3-5 сантиметрів. Сир м’який і приємний на смак з легким запахом нашатирю.

Якщо перед вами молодий брі, який тільки-но зійшов з конвеєра, – його тіло буде щільним, нагадує сирок “Дружба”. У міру наближення до закінчення терміну придатності сир змінюється – стає текучим ближче до серцевини.