Не рекомендують використовувати алюмінієвий посуд лише для зберігання рідких продуктів і страв з високою кислотністю, оскільки вони руйнують захисну плівку .28-Sept-2018
Алюмінієві каструлі, в яких можна смажити, повинні бути з товщиною дна не менше 6 мм. Важливо, щоб усередині було антипригарне покриття, стійке до подряпин. Довговічніші литі, а не штамповані вироби.
Способи прожарювання алюмінієвої сковороди
- Чисту, насухо витерту сковороду поставте на плиту і зробіть максимально слабкий вогонь.
- Дно засипте великою кухонною сіллю шаром приблизно 1 см.
- Підігрівайте 20 хвилин, потім дайте повністю охолонути.
В алюмінієвому посуді без шкоди для здоров’я можна кип’ятити тільки чисту воду. 2. Користуватися алюмінієвим посудом постійно не можна, оскільки іони алюмінію можуть накопичуватися в організмі людини, що сприяє погіршенню здоров’я людини.