Чи можна готувати в алюмінієвій сковороді?

Не рекомендують використовувати алюмінієвий посуд лише для зберігання рідких продуктів і страв з високою кислотністю, оскільки вони руйнують захисну плівку .28-Sept-2018

Алюмінієві каструлі, в яких можна смажити, повинні бути з товщиною дна не менше 6 мм. Важливо, щоб усередині було антипригарне покриття, стійке до подряпин. Довговічніші литі, а не штамповані вироби.

Способи прожарювання алюмінієвої сковороди

  1. Чисту, насухо витерту сковороду поставте на плиту і зробіть максимально слабкий вогонь.
  2. Дно засипте великою кухонною сіллю шаром приблизно 1 см.
  3. Підігрівайте 20 хвилин, потім дайте повністю охолонути.

В алюмінієвому посуді без шкоди для здоров’я можна кип’ятити тільки чисту воду. 2. Користуватися алюмінієвим посудом постійно не можна, оскільки іони алюмінію можуть накопичуватися в організмі людини, що сприяє погіршенню здоров’я людини.