Курку перед запіканням можна замаринувати з вечора, потім викласти в пергамент. Також можна загорнути вже замариновану курку в папір і запекти, коли знадобиться. Але довго зберігати в пергаменті не бажано, він може розмокнути. Не переживайте, якщо папір під час запікання підгорає.
Чудовий варіант запікання м’яса – у пергаменті. У цьому разі всі соки, корисні речовини й аромати м’яса збережуться, воно буде просоченим і ніжним, а якщо ви його будите запікати з овочами, то вони стануть шалено ніжними й ароматними.
Чи є необхідність змащувати папір для випікання олією? Це залежить від конкретного рецепта, але здебільшого, якщо ви використовуєте пергамент, змащувати деко олією або присипати борошном не потрібно. Папір можна трохи припудрити борошном, тільки якщо тісто дуже липке.