Яку крупу можна пророщувати?

Що краще пророщувати Пшениця, жито, овес, маш і сочевиця невибагливі й проростають дуже швидко. У льону і рису складніший характер – прокльовуються довше і потребують постійної уваги. Найсмачніші – вівсяні, соняшникові та пшеничні паростки.27 May 2015

Яке насіння можна пророщувати Ось список рослин, що використовуються в їжу у вигляді проростків: Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш і соєві боби. Злакові: овес, пшениця, кукурудза, рис, ячмінь і жито; Круп’яні: кіноа, амарант і гречка.

Не можна пророщувати для харчових цілей насіння пасльонових рослин – перець, томат, баклажани, картоплю тощо, на стадії проростання воно містить шкідливі речовини. Насіння багатьох видів фруктів (груш, яблук і цитрусових) токсичне через невелику кількість амігдаліну, що вони містять.

Зазвичай у їжу використовують пророщене насіння пшениці та деяких бобових культур (горох, люцерна, боби). Цей набір може бути значно розширено за рахунок використання насіння жита, гречки, гарбуза, соняшнику, кунжуту, сої, квасолі, нуту, сочевиці тощо.