Це не просто шматок свинячого жиру з прожилками м’яса або без них. Те, що по-справжньому можна назвати салом, – це жировий шар, який йде від шиї до початку лопаток.
Зверніть увагу на шкірку, що вона тонша, то м’якшим і ніжнішим буде сало. Також важливо, щоб шкурка була чистою і без щетини. Необхідно оглянути сам шматок сала, шкурка не повинна бути висохлою, а сало надто твердим. Якщо шматок сала не має легкого блиску, це означає, що воно не свіже і залежалося на прилавку.
Якщо м’ясо смажитиметься на грилі, то рекомендується зупинити свій вибір на свинячій шиї, ребрах або ескалопах. Для шашлику оптимально підійде вирізка і шийка, для тушкування, копчення і варіння – окіст, корейка і лопатка. Грудинка і карбонад гарні у в’яленому вигляді.