– заливайте желатин для набухання водою кімнатної температури .
Розвести желатин просто: розчинити в холодній воді, далі долити рідини до потрібного об’єму, підігріти…. Як приготувати
- Важливо дотримуватися пропорцій, інакше може вийти гумовий виріб: …
- Не можна желатин кип’ятити. …
- Не можна остуджувати желатинову суміш у морозилці, вона закристалізується; …
- Термін придатності має важливе значення.
Підігріти воду до 35-40 градусів, вона не повинна бути гарячою. Желатин довго розчиняється в прохолодній воді, але в окропі втрачає властивості і набагато гірше желює.
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам необхідні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатини абсолютно ідентичні, якщо мають одну й ту саму силу желювання.