Якою має бути якісна червона ікра?

Стандарти якості ікри В одній банці має бути ікра тільки одного виду й одного сорту, ікринки чисті, без згустків крові. Запах і смак – приємні, але допускається природна гостринка і гіркота, властиві, наприклад, ікрі нерки або кижуча.Dec 15, 2021

Бляшана банка не повинна бути пом’ятою або роздутою. Якщо ви купуєте ікру в склі, у вас є хороша можливість розглянути ікринки. Ідеал – чисті, однакові за кольором і розміром, з мінімальною кількістю джусу або без нього. Обсяг джусу в жерстяній банці можна визначити, якщо її потрясти.

Візьміть невелику кількість ікринок, викладіть на тарілку і залийте окропом. Натуральна ікра – це суцільний білок, який згортається під час контакту з гарячою рідиною. Якщо ікра справжня – ви побачите білі пластівці. Штучний продукт залишиться неушкодженим, а на поверхню спливуть крапельки риб’ячого жиру.

Зіпсовану ікру потрібно відразу ж викидати!… Нескладні способи визначити за зовнішнім виглядом, що ікра зіпсована:

  1. Убивчий запах. …
  2. Ікра має чіткий присмак гіркоти …
  3. Навіть неозброєним оком помітні потемніння або гниль на одній з ділянок ікри в банці.

Nov 11, 2012