Якої температури має бути вода для квасу?

2,5 літра води, температури приблизно 25-30 ° С ; БЕЗ ДОДАВЛЕННЯ ЦУКРУ. Вміст пакетика "РАСПАК Російський Квас" 10 грам пресованих або 4-5 грам сухих дріжджівFeb 16, 2021

Дріжджі мають бути найсвіжіші, а хліб для сусла – неодмінно житній. Кваси готують на охолодженій кип’яченій воді. Зберігати квас рекомендується в холодному місці. Готовий квас слід вжити за 2-3 дні.

Вона не має бути меншою за 18С і не більшою за 24С. Якщо на початку бродіння відбудеться різке похолодання, то процес може повністю зупинитися, хоча не весь цукор ще вибродив. За низької температури дріжджі не можуть працювати. Потрібно підвищити температуру до необхідної і дріжджі зможуть довести свою справу до кінця.

У теплій воді, підігрітій приблизно до 40 градусів, розчинити цукор. Залити отриманою рідиною хлібні крихти і залишити на годину. Дріжджі розвести в невеликій кількості теплої води і додати до замочених хлібних крихт. Витримувати закваску в теплому місці протягом двох днів.