Залежно від завдання, мікрохвильовка має працювати на певній потужності. Для збереження теплоти страви достатньо 100-150 Вт, а для розморожування – 900 Вт. Щоб приготувати повноцінну страву, потужність має бути до 1400 Вт .Jun 28, 2019
У середньому НВЧ споживають 1000-1500 Вт, або 1-1,5 кВт. Виробник вказує номінальну і робочу потужність – остання зазвичай удвічі менша.
6 факторів, які потрібно знати перед покупкою мікрохвильової печі
- Мікрохвилі – безпечні чи шкідливі?
- Фактор перший – вартість
- Фактор другий – об’єм робочої камери
- Фактор третій – потужність
- Фактор четвертий – матеріал внутрішнього покриття
- Фактор п’ятий – тип управління
- Фактор шостий і найголовніший – функціонал
В останньому випадку автор статті рекомендує вибирати вбудовану модель. Габарити і потужність. Обов’язково потрібно враховувати обидва ці параметри. Для простих мікрохвильовок об’ємом 20 л найоптимальніша потужність – 700-800 Вт, для моделей 15 л – 550 Вт, для мікрохвильовок на 30 л – мінімум 1100 Вт.