Нектарин має плід вагою до 200 грамів, розміром з персик, з яскраво-жовтим, рожевим або комбінованим з червоним забарвленням. За смаком фрукт солодший за персик, м’якоть більш пружна, темно-жовтого кольору, соковита й ароматна.
Нектарин не має бути надто м’яким, але й твердий брати не рекомендується – краще вибрати плоди, м’якоть яких трохи піддається під час натискання, але не продавлюється. Те саме стосується і персиків. Надмірна м’якість свідчить про те, що фрукти перестигли, а якщо плоди тверді – значить вони, навпаки, ще зелені.
І дозрівання плодів однаково триває – 3-5 місяців. Дерево у більшості сортів нектарина невисоке і досить компактне, місце під нього легко знайти навіть у маленькому саду.
Один фрукт важить у середньому близько 200 г, тому калорійність 1 нектарина становить приблизно 96 ккал.