Який йогурт вважається дієтичним?

“Не варто вибирати для дієтичного раціону йогурти з фруктовими наповнювачами, навіть якщо вони маложирні. У 100 грамах такого йогурту міститься досить багато цукру, який миттєво всмоктується в кров і в підсумку відкладається у вигляді жиру. Найкращий варіант – натуральні йогурти без цукру і наповнювачів”.14 Jan 2015

Для тих, хто на дієті – 5 низькокалорійних перекусів, що не зашкодять фігурі Питний йогурт без добавок та знежирена закваска, кисле молоко та знежирений сир, сир “Грація” – низькокалорійні продукти, що не тільки не зашкодять фігурі, а й будуть корисними для здоров’я.

За масовою часткою жирності йогурти поділяються на молочний нежирний – не більше 0,1%, зниженої жирності – 0,3-1,0%, напівжирні – 1,0-2,5%, класичні – 2,7-4,5%, молочно-вершкові – 4,7-7,0%, вершково-молочні – 7,0-9,5%, вершкові – не менше 10%.

За жирністю йогурти можна розділити на три групи:

  • знежирені (відсоток жирності не більше 0,5);
  • зі зниженим вмістом жиру (0,5-2%);
  • вершкові (5-10%).

26 Oct 2015